Akit Biffnek hívtak

akit biffnek hívtak
29432322_1923023544376411_4554857605326962688_o

BEMUTATÓ: 2018.03.18. 19:30

 

Akit Biffnek Hívtak

-Emlékek egy kihúzott életből-

Christopher Moore ,, Biff Evangéliuma” (,,Lamb”) című regénye alapján.

 

A történet szerint Isten megbízik egy botcsinálta angyalt, Razielt azzal a feladattal, hogy támassza fel Jézus Krisztus gyerekkori haverját, Biffet. A mai rohanó világnak már szüksége van arra, hogy megtudja mi történt Jézus első harminc évében. Mindent, ami kimaradt a Bibliából. Például, hogy egyáltalán nem tudta, hogyan legyen Messiás. És amellett, hogy tényleg ő a Messiás, ugyanolyan emberi problémákkal is megküzd, mint egy átlagos ember. Biff egy hotelszobában, a szappanoperákat néző Raziel társaságában körmöli az életét, mely hat éves koruktól utolsó pillanatig végigkísérte Józsuáét. Most, hogy kétezer év után feltámasztották is igen sokra emlékszik, de vannak dolgok, amik a mai napig nem hagyják nyugodni.

Élete egyetlen igazi szerelme, Mária Magdolna mindkettőjüket szerette, de Józsuát jobban. A csalódás, és az áldozathozatal miatt, hogy Józsuát kísérte és elhagyta Marit, semmilyen más női arcra nem képes visszaemlékezni. Sok örömlánnyal és ágyassal volt dolga élete során, hogy Józsuának legyen fogalma a bűnről,(és mert ő is veszettül csípte őket) de napjainkban már mindet Mariként látja.

A három napkeleti bölcstől tanulnak (Boldizsár, Gáspár, Menyhért). Mindnél mind a ketten mást és mást. Valakinél három évet töltenek el, valakinél hatot, de kitartanak egymás mellett. Biff az ,,ember”, aki az összes főbűnt elköveti, hogy az ,,isteni” tudja mi fán is terem az. Józsua áldozatot hoz az emberekért, Biff áldozatot hoz Józsuáért. Érte lop, csal, hazudik, kurvázik, gyilkol, és miatta lesz öngyilkos. Mialatt megéljük velük a számukra hétköznapi, csodákkal teli életet, megtudjuk miért száműzték Józsua egyetlen igazi társát az evangéliumokból. Akit Biffnek hívtak. És ezek az emlékek az ő kihúzott életéből.

 

 

Szereplők:

 

Józsua, (a végén) Júdás: Nagy Márk

Biff: Gaál Dániel

Mari, Kurva, Örömke az ágyas, Nyanya, Rumi a bennszülött, Kasmír: Dér Mária

Raziel az angyal, Jeti: Herczegh Péter

Hillel rabbi, Boldizsár, Démon, Gáspár, Menyhért, János, Légiós: Hunyadi Máté

 

Rendezőasszisztens: Efstratiadu Zoé

Rendező, koreográfus: Gaál Dániel