Schiller – Horváth – Olasz: KITAGADOTTAK

kitagadottak_1
PRINT_PLAKAT_KITAGADOTTAK_10.10-1

Schiller – Horváth – Olasz:
Kitagadottak

a STAFÉTA  és a PESTI EST bemutatja:

Schiller – Horváth – Olasz
KITAGADOTTAK
Bemutató: 2017. február 18. 15.00

További előadások: 2017. február 18. 22.30, február 19. 22.30

Színház – és Filmművészeti Egyetem (Ódry Színpad)
“Okádhatnékom van ettől a tápos csirke nemzedéktől! Elmém tettekre szomjazik, tüdőm szabadságra. Az emberek megtagadták tőlem az emberséget, amikor a legnagyobb szükségem lett volna rá. Így aztán pokolba az együttérzéssel, meg az irgalommal! Nincs többé apám, nincs többé bennem szeretet, vér és halál tanít majd meg elfelejteni, hogy nem volt drágább dolog ezeknél! Borzasztó rombolásra készülök. Apokalipszisre! Jó, szóval én leszek a vezéretek! És, aki közületek a legvadabbul gyújtogat, a legkegyetlenebbül gyilkol, annak királyi jutalomban lesz része. Lépjetek előre, esküdjetek sírig tartó hűséget és engedelmességet! Ordítsátok a Kitagadottak tíz parancsolatát! 1. Károlyt, uradat imádd, és csak neki szolgálj. 2. Károly nevét hiába szádra ne vedd. 3. A kitagadottak napját szenteld meg. Tobzódj! 4. Atyádat és anyádat ne tiszteld! 5. Ölj! 6. Paráználkodj! 7. Lopj! 8. Hazudj és tégy minél több kárt mások becsületében! 9. Felebarátod házastársát, szajháját, nővérét, húgát és anyját kívánd, bármilyen ronda is az! 10. Mások tulajdonát kívánd! 10/B. Vedd el azt is, ami nem kell!”

Szereplők:

Apa / Szerzetes: Rába Roland
Moor Károly: Baki Dániel

Moor Ferenc: Waskovics Andrea

Amália: Mészöly Anna
Spiegelberg / Hermann: Nagy Zsolt
Roller / Kosinsky: Figeczky Bence
Schweizer: Konfár Erik
Razmann: Hajdu Tibor
Kulbert: Hajdu Péter
Hildebrand: Koroknai Sándor

Friedrich Schiller Haramiák című drámáját, Térey János fordításából, Horváth János Antal és Olasz Renátó írta át Kitagadottak címmel.

Díszlet: Olasz Renátó
Jelmez: Szabó Márton István, Tóth Hajnalka
Dramaturg: Horváth János Antal
Mozgás: Horkay Barnabás
Asszisztens: Fenyvesi Lili
Producer: SzínMűhely Alapítvány

Rendező: Olasz Renátó

A produkció a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett Staféta program keretében valósult meg, a Színház- és Filmművészeti Egyetem támogatásával.

Támogatók:
Budapest Főváros Önkormányzata, Budapesti Városarculati Nonprofit Kft., Staféta, Füge Produkció, Színház – és Filmművészeti Egyetem (Ódry Színpad), Színműhely Alapítvány, Pesti est, est.hu, PROP CLUB the movie company