Színműveletek

BEMUTATKOZÁS

2014-ben új képzés indult a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Művészetközvetítéssel, színházi neveléssel és kulturális szervezéssel foglalkozó fiatal szakemberek tanulnak az első nappali tagozatos drámainstruktor osztályban. Az egyetem 150 éves jubileuma alkalmából SzínMűVeletek címmel új szolgáltatással bővítjük az Ódry Színpad kínálatát.

A programsorozat keretében a vizsgaelőadások témáit diákcsoportokkal közösen dolgozzuk fel, valamint önálló dramatikus foglalkozásokat hozunk létre. Kérdéseket fogalmazunk meg, és további gondolkodásra késztetjük a résztvevőket.

2015 tavaszán négy Ódry színpados produkcióhoz készítettünk előkészítő, illetve feldolgozó foglalkozásokat, amelyeket magunk vezetünk általános és középiskolás csoportok számára.

A produkciókhoz kapcsolódó foglalkozásokon kívül, a 8. Ördögkatlan Fesztivál óta, dramatikus játszóházi foglalkozásokkal várjuk azokat a gyerekeket, akik nemcsak hallgatni szeretik a meséket, hanem szívesen ki is próbálják, milyen mesehősnek lenni. A Pagony kiadó kortárs magyar mesekönyvei alapján három korosztálynak kínálunk különböző foglalkozásokat.

A programok ingyenesek, az érdeklődő csoportokkal az Ódry műsortervéhez igazodva, előre egyeztetett időpontban valósulnak meg. A foglalkozásokhoz kapcsolódó előadások kedvezményes jegyárral tekinthetőek meg, a Pagony kiadó mesekönyveihez pedig szintén olcsóbban juthatnak a dramatikus játszóházon résztvevők.

Célunk, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetemen a színházi nevelési programokat hagyománnyá, megszokott és szívesen választott kultúraközvetítő tevékenységgé tegyük, s minél több fiatalt megszólítsunk a drámapedagógiai módszerek sokszínű alkalmazásával.

A program az NKA támogatásával valósul meg.

További elérhetőségek:
https://www.facebook.com/szinmuveletek

szinmuveletek@gmail.com
https://instagram.com/szinmuveletek/