Miről szól a foglalkozás?

Az Associety egy önismereti társasjáték, ami a DiXit nevű kártyajáték ihletett. A játék során fontos szerepet játszik az asszociáció, és ennek elemzése, melynek során az identitás igen tág kérdéskörével foglalkozunk. Identitása minden embernek van, önképe is, és valószínűleg a közösségekben, társadalomban betöltött szerepéről is mindenki gondolkozott már. Az önmagam megismerése azonban egy soha le nem záruló folyamat, sosem ártanak az új perspektívák. Mi egy ilyen önismereti kalandozásra teszünk tehát ajánlatot, játékos formában, drámás és pszichodrámás eszközök felhasználásával. Semmiképp sem terápia, de fókuszáltan gondolatébresztő esemény.

 

Kinek szól a foglalkozás?

Azoknak, akik unják a Coelho idézetek „ismerd meg önmagad” megfejtéseit, és inkább szívesen keresnének maguk válaszokat. Ugyanakkor szeretnek kérdezni és meghallgatni, kíváncsiak másokra. Akiket érdekelnek a tabutémák, közösség és egyén viszonya, a társadalmi kondíciók és szerepek – vagy bármi más, hiszen az asszociáció szabad.

Létszám: 5-12 fő

Korosztály: 16+ (igény esetén indítható 14-18 éves csoportnak is)

 

Mikor kerül rá sor?

Az Ódry Színpad által meghirdetett időpontokban

 

Hol kerül rá sor?

Színház és Filmművészeti Egyetemen

 

Milyen hosszú lesz?

Létszám és csoport függő, kb. 3-3,5 óra

 

Mi fog történni?

Drámajátékokkal vezetjük be a foglalkozást, ismerkedésre, jégtörőként, névtanulásra, és a bizalom megalapozására. Fontos, hogy megágyazzunk annak az őszinteségnek, ami később elengedhetetlen a játék valódi megéléséhez. Ezután indul a társas, ahol a játékvezetők által összeállított pakliból húzva választhatunk majd. Minden körben van egy protagonista, aki az egyik kártya alapján asszociálva a társak segítségével megjelenít egy képet – majd ezt megfigyelve a többiek kiválasztanak egyet a saját kezükben lévő lapokból, majd minden összekeverve kiterítjük. A cél nem az eredeti kártya megtalálása, hanem a különböző gondolatmenetek és asszociációk felfejtése, ezáltal körüljárva egy adott témát vagy hangulatot. A játék kimenetele nagyban függ az aznapi csapattól, hiszen nagyobb százalékban a részvevőktől függ, miről beszélünk, mennyire jutunk mélyre és milyen célt érünk el.

 

Kik tartják?

 

Trömböczky Napsugár (másodéves drámainstruktor-drámajáték szakos hallgató)

Kovács Zsuzsanna (Szegedi Egyetem Pszichológia, pszichodráma)

 

Hogyan lehet jelentkezni?

Az Ódry Színpad programjában feltüntetett időpontokra az Ódry közönségszervezésén, honlapján lehet jegyet venni.