Miről szól a foglalkozás?

Hol volt, hol nem volt, az Üveg-hegyen is túl, ahol a kurtafarkú malac túr, volt néhány kalandor, akik nem értették miért kell az esti mesét fekve hallgatni. Hiszen az olyan izgalmas! Útra keltek hát. Táskájukban alma, rengeteg ötlet… és hogy ki ne felejtsem: egy nagy fa és egy zord sárkány. Épp, ahogy a ti táskátokban is.

Kalandoznak azóta is, de néha előfordul, hogy a bonyodalmak túljárnak az eszükön. Ilyenkor segítséget kérnek.

Tudnál nekünk segíteni megtanulni fára mászni? Túljutni a birodalmak ágas-bogas határán? Kinyomozni Nem-fontos-ország rejtélyét? Megtalálni az elveszett barátunkat?
Sőt ha már itt tartunk… Lennél a birodalmunk királya vagy királynője? Hiszen mi vándorok vagyunk, nekünk más a mesterségünk. Mi azért járjuk az országot, hogy mesét mondjunk és hallgassunk, hogy játszunk és nem utolsósorban azért, hogy kalandortársakra leljünk, akik szintén szeretnek mocorogni az esti mese alatt.

 

Kinek szól a foglalkozás?

5-8 éves gyerekeknek

 

Mikor kerül rá sor?

Az Ódry Színpad által meghirdetett időpontokban.

 

Hol kerül rá sor?

A Színház- és Filmművészeti Egyetemen.

 

Milyen hosszú lesz?

A foglalkozás hossza 70 perc.

 

Mi fog történni?

A közel másfél órás foglalkozás során egy mesét játszunk végig a csoporttal, aminek alapját az Égigérő almafa című népmese különböző nemzetiségi változatai adták.

A kalandok megélése, a különböző szerepek kipróbálása, az akadályok leküzdése mind-mind lehetőséget adnak arra, hogy játékos formában beszélgessünk kitartásról, türelemről és a közösség fontosságáról.

A mese világát közösen teremtjük és együtt reflektálunk rá.

 

Kik tartják?

Botka Dóra, Debreceni Luca, Hollósy Réka és Villant Bálint, másodéves drámainstruktor-drámajáték szakos hallgatók

 

Hogyan lehet jelentkezni?

Az Ódry Színpad programjában feltüntetett időpontokra az Ódry közönségszervezésén, honlapján lehet jegyet venni. A foglalkozásra a résztvevő gyerekek számára kell jegyet váltani. A kísérő szülők megfigyelőként INGYENESEN vehetnek részt.