EPIFÁNIA KIRÁLYNŐ

EPIFÁNIA KIRÁLYNŐ

Térey János
Az előadást 14 éven felülieknek ajánljuk.

Lázár Helga IV. éves színházrendező-bábrendező szakos hallgató vizsgaelőadása

Látvány:                   Geresdi Zsófi
Dramaturg:              Gábor Sára, Sándor Júlia
Zene:                        Tarr Bernadett
Koreográfia:             Vadász Krisztina
Munkatársak:           Zágoni Nóra, Török Tímea
Rendező:                 Lázár Helga

Közreműködnek a Vörösmarty Mihály Gimnázium diákjai.

Epifánia egy ország és egy királynő, egy trónfosztott uralkodó és egy őrlődő nő.

Harmincöt éves, de sem országával, sem önmagával nem került még tisztába. Önmagát keresné, de máris őt üldözik. Még nem kormányzott, de már ráömlik a népharag. Nyomukban a forradalmi gárda, a ’frusztráltak forradalma’, a köztársaság pártiak leverték trónjáról a központosított, túlköltekező és a női felsőbbrendűséget hirdető Anyakirálynő után trónra lépő Epifániát… A fiatal királynő anyja emlékével birkózik, akit se követni, se megtagadni nem lehet. Pszichedelikus tájakon vándorol a száműzött epifán-udvar; mocsáron, sivatagon, hómezőn keresztül jutnak el egy vulkán tetején álló kastélyszállóba, ahol egy katartikus szilveszteri partiban robbannak ki a háborús traumák.

Persze minden menekülésnek egyszer vége szakad. Valamelyik oldalon elfogynak a katonák. A királyság- vagy a köztársaságpártiak végül megszerzik a hatalmat. Vajon az újak jönnek, vagy a régiek maradnak? És mi a legjobb Epifániának?

Térey János legújabb drámájának, az Epifánia királynőnek az bemutatója 2016. április 23-án 15.00-kor lesz látható az Ódry Színpadon.

HELYSZÍN: ÓDRY SZÍNPAD
ELŐADÁSOK:
ELŐADÁS HOSSZA: 90 perc