Színműveletek – Gyakran Ismételt Kérdések

Mi az a három lépcsős foglalkozás?

Színházi előadáshoz kapcsolódó, előkészítő és feldolgozó beszélgetésből vagy foglalkozásból álló színházi nevelési program. A két alkalom közt az adott előadás megtekintése jelenti a második lépcsőt.

Lehet-e csak a foglalkozásra jelentkezni?

A foglalkozáson való részvétel az adott előadás megtekintéséhez kötött, hiszen annak témáit, formáját dolgozza fel. Az előadásokat, a Színművészeti Egyetem vizsgamunkái közül, az Ódry Színpad műsoráról lehet kiválasztani.

Hány fős csoportok jelentkezhetnek?

A foglalkozások ideálisan 12-25 fő számára készültek. Bővebb információ a foglalkozások leírásainál található.

Csak iskolai osztályok jelentkezhetnek?

Az Iskoláknak menüpont alatt megtalálható foglalkozásainkat kifejezetten iskolai csoportok (osztályok, szakköri közösségek) számára készítettük.
Az Ódry Színpad programjában megjelenő alkalmaink nyitottak. Ezekre- a honlapon megjelenő korosztályi megjelölés szerint- mindenkit egyénileg is szeretettel várunk.

Vidéki osztályok hogyan tudnak részt venni a foglalkozáson?

Az iskolába vihető foglalkozásainkat vidéken az utazási költség megtérítésével tudjuk vállalni, illetve azokat – csoportos felutazás esetén – a Színház- és Filmművészeti Egyetem épületében is meg tudjuk tartani. A foglalkozások időpontjának egyeztetése ebben az esetben is egyéni megbeszélés alapján történik a jelentkezés leadása után.

Mennyi időt vesz igénybe a foglalkozás?

A foglalkozások különböző időtartamúak, általában 45-150 perc terjedelműek. Pontos információ az egyes foglalkozások leírásánál található.

Tanórák alatt, után vagy helyett zajlik a foglalkozás?

A foglalkozások időpontját egyéni igények szerint a szervezőkkel való egyeztetés alapján jelöljük ki, így mind a három lehetőség elképzelhető.

Mi a foglalkozások helyszíne?

A foglalkozások a Színház- és Filmművészeti Egyetemen vagy az érintett iskolákban zajlanak. A helyszínekről bővebb információ a részletes leírásnál található, illetve egyénileg egyeztethető.

Hogyan lehet megközelíteni az Ódry Színpadot?

Az egyetem épülete a Blaha Lujza tér és az Astoria között, a Vas utca 2./c alatt található. A Blaha Lujza tér a 4-6-os villamossal, illetve kettes metróval, az Astoria a 47-es és 49-es villamosokkal könnyedén megközelíthető. A két pont között buszok közlekednek, melyekről az Uránia megállónál kell leszállni.

Hogyan lehet jegyet váltani az előadásokra?

Az előadás időpontjának kiválasztásában, és az arra való jegyfoglalásban segítünk a jelentkezőknek. Kérjük, hogy ne foglaljanak előre se az interneten, se az Ódry Színpad jegyirodájában jegyet, mert lehetséges, hogy már nem tudunk az adott előadáshoz szabad foglalkozási időpontot biztosítani. A jelentkezések leadása az előadás időpontja előtt legalább három héttel szükséges.

Hogyan lehet jelentkezni a foglalkozásra?

Az iskolákban tartandó foglalkozásainkra a szinmuveletek@gmail.com e-mail címen lehet jelentkezni a foglalkozás nevét viselő tárgymegjelöléssel. (Ezek az egyes foglalkozások leírásánál fel vannak tüntetve, a ,,Hogyan lehet jelentkezni?” pont alatt.)
Ezután időpont egyeztetés céljából felvesszük az érdeklődő iskolával a kapcsolatot.

Az Ódry Színpad műsorában meghirdetett nyitott alkalmakra az Ódry Színpad közönségszervezésén keresztül lehet regisztrálni/jegyet váltani.

Mi alapján válasszak színházi nevelési foglalkozást?

Foglalkozásainkról részletes leírást talál az Iskoláknak valamint a Foglalkozások menüpont alatt. Ezekben megjelöljük az ajánlott korosztályt, csoportlétszámot és a foglalkozások témáit. Amennyiben ezek alapján sem sikerül dönteni, szívesen segítünk a választásban.

Hogyan készüljön a csoport a foglalkozásra?

A alkalmakra nem kell külön felkészülni, nem igényelnek hozzáolvasást, semmit nem kell a csoportoknak magukkal hoznia. Minden szükséges anyagot és kelléket biztosítunk.
Amennyiben a foglalkozás kényelmes viseletet igényel, azt az egyeztetésnél jelezni fogjuk.

Mennyibe kerülnek a foglalkozások?

Az Iskoláknak szóló foglalkozásink díjtalanok. Az Ódryn tartandó programokról a kérjük érdeklődjön a közönségszervezésen.