ZERO – HOW CAN BE NOTHING, TO BE SOMETHING?

ZERO – HOW CAN BE NOTHING, TO BE SOMETHING?

Ladányi Andrea
 Bemutató: 2016. 05. 26.
Az V. éves színművész-bábszínész osztály előadása

Mozgásszínház

A fantázia fontosabb, mint a tudás”
(Albert Einstein)

Képzelet, akaraterő, kitartás, erő, kiszolgáltatottság, szeretet, hit, ismeretlen, megállíthatatlanság,
megújulás…

Tehetséges fiatal művészek, akik miközben a sikerhez vezető utat keresik, saját értékeiket is megismerik…

Rendező/koreográfus:  Ladányi Andrea
Osztályvezető tanárok:  Meczner János, Tengely Gábor

HELYSZÍN: Padlás
ELŐADÁSOK:
AZ ELŐADÁS HOSSZA: 75 perc

“A PÁRTTITKÁR NEM ÉNEKELHET BEAT ZENÉRE” – INTERJÚ LŐKÖS ILDIKÓVAL ÉS CZUTOR ZOLTÁNNAL

Az ősbemutatót szerzőként Kocsis Gergely (aki egyben az előadás rendezője is) és Lőkös Ildikó jegyzi, zeneszerző és a dalszövegek írója a Belmondo népszerű énekese, Czutor Zoltán. A szeptember 10-i premier kapcsán beszélgettünk Lőkös Ildikóval és Czutor Zoltánnal a ’70-es évek bájáról és aktualitásáról, lázadásról és elveszett illúziókról, és arról a tíz dalról, ami kifejezetten a darabhoz készült és először hangzik majd el a nagyközönség előtt.

Bővebben a www.szinhaz.hu oldalán olvashatnak az előadásról.

A CIGARETTÁK CSONKIG ÉGNEK

Élőzenével kísért, könnyed a sztori, mégsem mondhatjuk, hogy csak a felszínt kapargatják a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Máté Gábor és Dömötör András ötödéves színművész osztályának tagjai. Függetlenített KISZ-titkár, pártbizalmi, munkásőrség és persze az évenként ismétlődő táncdalfesztivál. Ahogy távolodunk az 1960-as évektől, úgy tűnik mindinkább egzotikusnak, sosemvoltnak az úgynevezett gulyásszocializmus világa. Talán éppen ezért tolta Kocsis Gergely rendezőtanár a Válogatás című előadás hangvételét az abszurd felé.

Bővebben: http://dionuszoszmagazin.blogspot.hu/2016/09/a-cigarettak-csonkig-egnek.html

KERÜLETI KI MIT TUD

Piros Csilla: Megkezdődött a színházi évad az Ódry Színpadon is, és rögtön egy új előadással rukkolt elő az immár ötödéves színészosztály, olyan közreműködővel, mint Czutor Zoltán, a Belmondo zenekar frontembere. Nem kisebb fába vágták a fejszéjüket, mint a KISZ „korszakot” színpadra vinni.

Abból is azt a részt ragadták ki, amikor KISZ úgy döntött, hogy a beat-zenekarokat is bevonja a mozgalomba, hogy ideológiáját minél több fiatalhoz eljuttassa, és megnyerje ezáltal őket. Gazdag Gyula azonos című dokumentumfilmjét vették alapul, és azt írta színesebbé Kocsis Gergelyrendezőtanár és Lőkös Ildikó dramaturg, megfűszerezve Czutor Zoli zenéjével, hamisítatlan klub-életet csempészve a padlástérre.

Az előadás erős túlzásokkal operál, percről-percre növekedő csikkhalmazzal, oda nem illő mozdulatokkal, inkább a paródia, mint a realitás felé mozdul el. Ismerős figurák, jelmezek tűnnek fel az igazán autentikus, de mégis minimál díszletben. (Kálmán Eszter)

A teljes cikk itt olvasható.